Over ons autobedrijf Heersmink

De geschiedenis van Autobedrijf Heersmink

De geschiedenis van Autobedrijf Heersmink begint in 1949. Frits Heersmink startte aan de Molenweg in Hierden een handel in automobielen en onderdelen (o.a. Chevrolet, Studebaker en Mercedes Benz). De zaken gingen goed en in 1959 kocht Heersmink senior een braakliggend terrein aan de Hoofdweg in Harderwijk. Maar doordat de spanten van het gebouw die hier geplaatst moesten worden - afkomstig van een manege van Prins Bernhard in Garderen - zo hoog waren dat ze tijdens het transport de stroomdraden van de spoorwegovergang aan de Deventerweg zouden raken, werden deze geparkeerd op een braakliggend terrein aan de Karel Doormanlaan. Na overleg met de Gemeente Harderwijk werd besloten de garage dan maar op die locatie op te bouwen.

Veel van de, voor de verkoop bestemde, auto's werden door zonen Gerry en Harry gekocht in Duitsland. Een tijdrovende bezigheid. Vaak werden de beide broers aan de grens opgewacht om de gekochte auto’s over te nemen waarna ze weer terug konden op zoek naar andere auto’s.

Ook werd er in 1963 een kraanwagentje aangeschaft om gestrande automobilisten op de net geopende A28 op te halen.

In die tijd werd er ook gestart met het verhuren voor korte, maar ook voor lange termijn (leasing), van auto’s en busjes.

In 1978 verkocht Heersmink senior het bedrijf aan Gerry, Harry en schoonzoon Dirk Strijdhorst. Een jaar later verhuisden zij het bedrijf naar het nieuw gebouwde pand aan de Gelreweg 2 in Harderwijk, waarna het Toyota-dealerschap volgde.

Nadat in 1987 zowel Harry als Dirk het bedrijf hadden verlaten, nam Gerry de leiding op zich. Het bedrijf groeide enorm en schoonzoons Gerrit van Ree en Kees Kreikamp kwamen de gelederen versterken. Na het behalen van de benodigde diploma’s voor de autobranche namen zij het bedrijf eind 1997 over. Het Toyota-dealerschap werd door de zwagers in 1997 opgezegd en sindsdien opereert Autobedrijf Heersmink als universeel autobedrijf met een groot aanbod van verschillende automerken.

Sinds 1 augustus 2003 is het bedrijf eigendom van Gerrit van Ree. Gerrit bewijst dat een zakelijke aanpak en humor heel goed samengaan. Zijn passie, het vinden van een geschikte auto voor de klant, komt tot uiting bij zoekopdrachten waarbij de klant zijn wensen aangeeft. Na het samen bekijken van diverse alternatieven in Nederland en in het buitenland wordt de geschikte auto gevonden.

Niet alleen op het gebied van verkoop van auto’s is er bij Autobedrijf Heersmink veel veranderd in de afgelopen jaren, ook op het gebied van verhuur. Door de toenemende vraag naar tijdelijk vervoer werd Autobedrijf Heersmink in 2010 als eerste bedrijf in Nederland een Autohopper-vestiging. Inmiddels zijn er landelijk ruim meer dan 100 vestigingen.

Autobedrijf Heersmink onderscheidt zich door kwaliteit, servicegerichtheid en klantvriendelijkheid. Zij hanteert een persoonlijke aanpak. Het hele personeel bij Autobedrijf Heersmink heeft deze instelling. Heeft u uw auto voor onderhoud of reparatie in de werkplaats, dan wordt er met u meegedacht voor de best passende en meest voordelige oplossing.

Het gaat niet om de snelle winst, maar om lange-termijn-relaties.

Autobedrijf Heersmink, goed op weg!